Het liefst werk ik aan wezens zoals die echt voor zouden kunnen komen. Ik hou ervan om na te denken over de manier waarop een wezen aan zijn eten komt. Vangt het andere wezens, of is het zelf ook een prooidier? Hoe verdedigt het zichzelf? Is er een symbiose met een andere levensvorm?

Ik hou ervan om verschillende varianten van een zelfde karakter te verzinnen en te schetsen zodat er wat te kiezen valt. 

Mijn voornaamste tool is Adobe Photoshop. Maar voor thumbnails vind ik Adobe Illustrator ook heel fijn. Daarnaast werk ik ook met Blender, of Nomad op de ipad, om 3D schetsen te maken. 

Soms is het wenselijk om de schetsen op een meer traditionele manier op papier te maken. Dat vind ik ook heel fijn om te doen.

Concept art voor een griffioen
2D Concept art voor een griffioen
Vorm onderzoek
Vormonderzoek voor de griffioen
Kleur onderzoek
Kleur onderzoek op de thumbnails van de griffioen.

Voor concept art kan ik ook tekeningen maken van een bestaande situatie. Zoals hier van Afrikaanse olifanten bij hun geliefde Baobap boom. De tekstuur van de bomen en olifanten was een uitdaging om te pakken te krijgen.

Gebruikte software is Adobe Photoshop.

 

Olifant in omgeving
Afrikaanse olifanten in de omgeving waar zij voorkomen
Verschillende wezens bij elkaar
Voorbeeld van een 2D art voor een isometrisch spel
Isometrische 2D art voor een spel over roodkapje.

Gameskool

Voor gameskool heb ik allerlei oefeningen en lessen gemaakt over 2D game art. De lessen waren met name bedoeld voor amateur tekenaars die een spel wilden maken.

Hieronder is een video over de grootte van het hoofd van je game karakters en hoe dat de uitstraling van je getekende karakter kan beïnvloeden.

 

Game jam

Voor een game jam heb ik concept art gemaakt voor een survival game. In een weekend heb ik de tekeningen gemaakt die voor een snelle visualisatie in de game werden gebruikt.

De game gaat over dieren die transformeren in kwaadaardige monsters. Je moet uitvogelen hoe dat komt en de dieren weer genezen. Dat wordt steeds moeilijker omdat gecorrumpeerde dieren je aanvallen.

concept art
Concept art voor de game jam
concept art moeras
Vroege concept art voor een survival game. Voorbeeld achtergrond met dieren in het moeras
Concept art voor een 2D survival game
Vroege concept art, voorbeeld scherm voor een woestijn met een shop.
Concept scherm voor het interieur van een shop in het moeras
2D concept voor een shop in de woestijn