Voorbeeld tekening over kinderboek illustraties

Als ik aan het tekenen ben overdrijf ik graag een beetje. Daardoor is het duidelijker of iemand blij of verdrietig is, en kan je beter inleven in de situatie die ik getekend heb. Het leukste vind ik het, als het tekenplezier nog goed te zien is! Soms is het wel eens moeilijk om iets goed op papier te krijgen, en dan moet je wel eens aanpassen of opnieuw beginnen. Mijn streven is dat de tekening er soepel getekend uit ziet als hij af is.

De natuur en dan met name dieren zijn een favoriet thema voor mijn illustraties. Ik hou niet zo van dieren aaien of voeren, maar wel van ze bekijken en tekenen. Het liefst van een veilige afstand : ) Want eigenlijk vind ik dieren best wel eng. En ik ben er voor om dieren met rust te laten. De natuur zijn gang laten gaan en er van gepaste afstand van te genieten, of te gruwelen want dat komt ook voor.

Ik vind het heel fijn als alles in de tekening “klopt”. Dan bedoel ik niet dat alles er uit ziet als een foto of waargebeurde situatie, maar dat alles wat je ziet in de illustratie klopt binnen het verhaal.