Realistisch tekenenĀ 

Portretten tekenen is elke keer weer een ontdekkingstocht. Waarom lijkt het portret wel of niet? Dat kan soms in hele kleine dingen zitten. Zelfs als je letterlijk een foto overtrekt, kan het voorkomen dat het portret toch niet lijkt. Of nog gekker een foto kan soms ook een compleet verkeerd beeld van iemand geven zodat het niet echt lijkt. Soms is het daarom juist leuk om iets uit het gezicht te overdrijven. Dat kan heel overdreven maar ook subtiel.

Als het uiteindelijk lukt om iemands persoonlijkheid te vangen in een portret dan is dat een beloning op zich. Ik vind dat gepuzzel leuk en maak een tekening voor je die lijkt. Ik heb daar natuurlijk wel wat input voor nodig. Als je me een aantal foto’s kan sturen, liefst van verschillende kanten, dan kan ik daar mee uit de voeten. Probeer zelf even of je de ogen van de persoon goed kunt zien als je inzoomt.

Misschien heeft de persoon een speciale houding of iets anders karakteristieks. Dan kan ik dat gebruiken om je portret nog beter te laten lijken.

Neem contact op.

Portret van Josh Homme.
Portret van Josh Homme, gitarist en multi-instrumentalist van o.a. Queens of the Stone Age. Een van de bekendste muzikanten uit de stoner rock, ook wel desert rock genoemd.
Schets van Robert van Asten
Robert van Asten van verschillende kanten en met verschillende uitdrukkingen
Portretten van Richard de Mos
Portret van Richard de Mos