Over Marnix

Ik teken al sinds mensenheugenis en ben daarna ook nog vader geworden. 

Opleiding

Ik heb havo gedaan en heb aan de kunstacademies in ’s Hertogenbosch illustratie en in  Tilburg Informatie vormgeving gestudeerd.

Werk

Na de kunstacademie (2002) werd ik grafisch vormgever. Af en toe kon ik dan ook illustraties maken. Ik werkte aan websites (ik deed alleen de vormgeving, het bouwen werd door een  programmeur gedaan). Ik maakte vormgeving voor boekjes en advertenties, visitekaartjes, folders en ik maakte foto’s voor in webshops.

Onderwijs

Na 2 jaar PABO kwam ik er achter dat het onderwijs niet echt mijn plek is. Ik vond de tekeningen in de lesmethodes toch leuker dan de lessen zelf.

Gelukkig kon ik toch een beetje in het onderwijs blijven, door online lessen te geven bij Gameskool als docent 2D game art. En uiteindelijk ben ik nu weer illustrator, waar ik voor aan de kunstacademie heb gestudeerd. Soms moet je even van het pad dwalen om te weten dat je op de goede weg zit.

Tekenen voor kinderen

Tegenwoordig ben ik dus freelance illustrator en teken ik als vrijwilliger voor Stichting Tekenen voor Kinderen in ziekenhuizen aan bed. Op die manier leid ik de kinderen een beetje af en mogen zij bepalen wat ik teken. Zo hebben ze even de regie in handen. Ik teken daar portretten of bekende tekenfilmhelden, iets wat met hun hobby te maken heeft. Alles kan. Dat is heel leuk en bijzonder om te kunnen doen.