Tekenstijl

Elk bedrijf heeft zijn eigen stijl en uitstraling. Daar pas ik mijn stijl op aan. Ik kan in veel verschillende stijlen werken en vind het een fijne uitdaging om te zorgen dat de illustraties en huisstijl goed op elkaar aansluiten. Het doel van de illustratie is ook bepalend voor welke stijl het beste past. Voor een handleiding gebruik ik een andere stijl dan voor een grappige cartoon.

Cartoons

Graag maak ik een publicatie wat minder serieus met een cartoon. Door even te kunnen ontspannen en te (glim)lachen is de lezer weer opgeladen voor het volgende stuk. Een cartoon wordt vaak gelezen en als die over een onderwerp gaat dat ergens in de publicatie staat, kan dat nieuwsgierigheid aanwakkeren zodat de tekst ook beter gelezen wordt.

Robot in een labaratorium
Illustratie over AI en automatisering uit 2021 voor een interne publicatie van Picnic

Redactionele illustraties

Ik maak een prikkelende tekeningen die uitnodigt tot lezen van de tekst. Door niet te veel weg te geven en vragen op te roepen. De tekening geef ik een passende sfeer en stijl bij de tekst.

Cartoon voor medewerkerskrant picnic Post
Cartoon voor de "Picnic Post"

Mascottes en karakters bij de huisstijl

Een bedrijf heeft een logo en een huisstijl, maar om nog beter een connectie te maken met de klant, ontwerp ik graag een karakter met de juiste uitstraling. Een karakter kan wat extra’s toevoegen aan het merk omdat het in allerlei situaties kan zijn en alles kan doen.

 

Praatplaat

Op een praatplaat kan veel informatie op een luchtige manier worden weergegeven. Voor een bespreking van een ingewikkeld probleem of vraagstuk Onderwerpen worden in hoofdlijnen belicht en kunnen verder uitgelegd worden in een gesprek of begeleidende tekst.

Kleurplaat

Voor bedrijven waar kinderen komen is een kleurplaat altijd een leuk presentje waar ze meteen mee aan de slag kunnen. De tekening kan op een vrolijke manier laten zien waar het bedrijf zich mee bezig houdt.

Schets van Jan van Zanen

Portretten

Voor verschillende toepassingen kan ik portretten tekenen. Zoals hieronder het portret van Jan van Zanen voor Haagse krant DHC. Voor de uiteindelijke tekening heb ik een aantal schetsen gemaakt om te zoeken naar verhoudingen en vormen in meerdere houdingen.
 
Als ik eenmaal de persoon te pakken heb kan ik hem of haar in meerdere houdingen tekenen en dan kan ik in overleg met de opdrachtgever een illustratie maken die past bij het artikel.
Schets van Jan van Zanen
Portret van Jan van Zanen
Portret voor in de Haagse krant DHC
Schets van Jan van Zanen
Jan van Zanen-open armen
Schets van Jan van Zanen
Schets van lichaamstaal van Jan van Zanen